Must küüslauk – graanulid

8,00 

Laost otsas

Musta küüslauku on toodetud sajandeid ja sellel on keeruline Umami maitse. Must küüslauk on muutumas üha populaarsemaks, kuna sellel on erilised maitseomadused, mis sobivad hästi meie taimse toidu valmistamisega.

Mis on must küüslauk?

Musta küüslaugu valmistamisel on kõige olulisemad koostisosad aeg, soojus ja niiskus. Musta küüslauku toodavad küüslauguküünte rasva või tervete küüslaugupeade küpsemine
60-70 kraadi C kõrge õhuniiskuse all 45-60 päeva. Kogu selle küpsemisprotsessi jooksul läbib küüslaugupea Maillardi reaktsiooni, kus kuumus ja niiskus põhjustavad muutusi küüslaugu aminohapete ja suhkrusisalduses. Seejärel muutub värv, konsistents ja maitse. See muutub mustaks ja konsistents pehmeks ja veidi kleepuvaks. Tugev lõhn ja maitse kaovad ning asenduvad sügava umamiga; pehme, hapukas ning palsamiäädika ja aniisi nootidega.

Must küüslauk kuivatatud maitseainena

Oleme musta küüslauku täiendavalt kuivatanud ja granuleerinud, et saaksite seda vürtsina kasutada. Kuivatatud küüslauk asendab pehme versiooni vahekorras 1:3 ja oluliselt pikendatud säilivusaega. Väidetavalt pärineb must küüslauk Koreast, kus seda on maitsestamiseks ja traditsioonilises meditsiinis kasutatud sajandeid. Nüüd toodetakse seda laialdaselt Aasias ja Euroopas, kus umami maitse on toiduvalmistamisel hinnatud. Meie must küüslauk on mahepõllumajanduslikult kasvatatud ja laagerdunud Hispaanias Cordoba piirkonnas.

Kuidas kasutada musta küüslauku?

Musta küüslauku saab segada otse kastmetes, quiche’ides, suppides ja marinaadides või majoneesis ja dipikastmetes, kus tume ja magus maitse tuleb iseenesest välja. Kui olete tuttav Yotam Ottolenghi maitseuniversumi ja fantastiliste retseptide/kokaraamatutega, siis teate, et ilma musta küüslauguta ei saa olla.

Tooteteave:
Orgaaniline must küüslauk
Koostis: Must küüslauk
Netokaal: 40 g
Säilitamine: pimedas, kuivas ja õhukindlas ruumis
DK-ØKO-100
EL Põllumajandus / Landbouw / Landwirtschaft

Sulle võib veel meeldida...