Kardemon

9,00 

Laost otsas

Jahvatatud roheline kardemon, kasutusvalmis
Kui musta pipart nimetatakse vürtsikuningaks, siis kardemon saab vürtsikuninganna tiitli, seda osalt selle tähtsuse tõttu vürtsikaubanduses, aga ka seetõttu, et see on safrani järel kaalult teine ​​vürts. Kardemon on kallis, sest kasvab kõrvalistes kohtades.

Mill&Mortar kardemon kasvab Sri Lanka vihmametsa hubase katuse all Pilimathalawa küla kohal. Kardemon nõuab täisvarju, kõrguste jahedust ja palju niiskust. Kardemonikorjajad võitlevad metsloomade, nagu metsahvide ja metssigadega, kes armastavad ka kardemoniseemneid, ning võitlevad kaanide, sääskede ja muude inimeste sihikule suunatud putukatega. Kuid see on vaeva väärt ja väikesed aromaatsed rohelised kalliskivid on suurepärase hinnaga.

Kas kardemon on hea või mitte, ei määra tingimata suurus, vaid pigem selle roheline värvus, mis näitab, kas kaun on korjatud õigel ajal ja kas see on külade väikestes ahjudes õrnalt kuivatatud. Kardemoni kaunad sisaldavad väikseid seemneid, mis ideaalis peaksid olema tumehallid või mustad. Valged terad näitavad, et kardemon on liiga vana.

Kardemoni, nii koort kui ka seemneid, saab hõlpsasti uhmris või kohviveskis pulbristada, et seda saaks kasutada India karrides ja magustoitudes.

Tooteteave:
Orgaaniline vürts
Koostis: terve roheline kardemon
Netokaal: 30 g
Säilitamine: pimedas, kuivas ja õhukindlas ruumis
DK-ØKO-100 Sri Lanka põllumajandus